BOVAG Koerslijst: waarde auto bepalen

bovag koerslijst

BOVAG staat voor: Bond van Garagehouders. Door lid te zijn van deze bond geven garagehouders een signaal af over de kwaliteit van hun garage. Bij een garage die bij de BOVAG aangesloten is mag je er vanuit gaan dat het om een gerenommeerd, goed garagebedrijf gaat, dat zijn beloften nakomt en garanties biedt. Bijvoorbeeld op een verkochte auto. Ook als het om een tweedehands auto gaat. Of misschien wel juist als het om een tweedehands auto gaat. Wanneer je een gebruikte auto wilt kopen, dan wil je er wel zeker van zijn dat het een auto is zonder verborgen gebreken. Iets waar je op de particuliere markt nooit helemaal zeker van kunt zijn. Wel bij een BOVAG garage.

 

Koerslijst op kenteken

Wanneer je toch een auto op de particuliere markt zoekt en eventueel gevonden hebt, dan wil je natuurlijk wel toch zoveel mogelijk zekerheid over het verleden van de auto. En over de vraagprijs. Is die realistisch? Om hierop een antwoord te krijgen kun je het beste gebruik maken van de koerslijsten van de BOVAG of ANWB. Op de websites van beide organisaties wordt je de mogelijkheid geboden om prijzen van auto’s op te vragen. Op de site van BOVAG kun je aan de hand van het kenteken of de auto gegevens prijzen opvragen. Je kunt voor het opvragen van algemene gegevens van een auto ook prima terecht bij het automagazine Autoweek.

 

Inruilwaarde opvragen

De koerslijsten geven je diverse waardes voor de auto aan. Ten eerste de prijs die je voor een bepaald type auto uit een bepaald bouwjaar bij een BOVAG dealer zou moeten betalen. Dit is een prijs die je garandeert dat de auto is nagekeken en daadwerkelijk voldoet aan alle eigenschappen die aan de auto worden toegekend. Je krijgt bij een BOVAG dealer ook garantie op de auto. Naast de BOVAG prijs tref je nog de inruilwaarde van de auto aan. Dit is het bedrag dat een BOVAG dealer maximaal aan je zal willen betalen voor de auto als je juist je auto zou willen verkopen.

 

BOVAG koerslijst auto’s

Als laatste waarde geven zowel de ANWB als de BOVAG koerslijsten voor auto’s nog de dagwaarde van de auto aan. Dit is de vervangingswaarde van de auto. De waarde die het voertuig met bijbehorend kenteken heeft voor de verzekering op het moment dat de auto total loss raakt. Deze waarde ligt over het algemeen lager dan de marktwaarde van de auto, omdat de marktprijs natuurlijk ook deels bepaalt wordt door vraag en aanbod van een bepaald type auto.

Please follow and like us: